Torsdag 9 maj Nattjam!

På måndagens planering efterlyste Linda Wardal ett nattjam och vi bestämde att köra mellan kl 22 och 24 på torsdagskvällen. Linda skulle förbereda.
Det var Eva, Linda, Niklas, Laura, Sara, Mari och Peter Jägbring (som satt på Café Publik när Linda fick tag i honom.
Stämningen var annorlunda kl 22.15 än den är på förmiddagen. Spännande. Linda berättade om en vision att göra en stor föreställning med inslag av stora nummer i grupp, solon, duetter, olika uttrycksformer. Och nu på natt-jammet skulle vi pröva. Klockan 23.30 skulle vi framföra en föreställning!
Med start kl 22.30 fick vi en halvtimme egen tid på scenen. Uppåt musik, alla på scenen, men i var sin bubbla med uppgift att tänka ut ett nummer till föreställningen. Det blev en koncentrerad halvtimme fylld av tysta energier. Kl 23 samlades vi och gick igenom numren. Det var kommunikations-försöks-duett, technodans, folkdans-performance, poetiskt danssolo, hel-grupps aktioner med text om rädslor och avslutande fri dans. Vi repade femton minuter och sen körde vi en 22 minuters föreställning utan publik.
Det var en härlig form för skapande och ett kreativt möte och definitivt ett sätt att få fram material i processer. Flera av numren återkom under fredagens visning, och skulle efter redigering kunna ingå i en föreställning.
Sen avslutades kvällen efter midnatt med ett samtal, glas vin och tårta. Laura fyllde ju år…


Snabb föreställning