Onsdag 8 maj LAB

Förmiddag
Förmiddagen blev lugn med bara Linda, Tobias och Niklas. Vi samtalade om viktiga saker, vi kopplade in syntar och sedan hade Tobias en idé. Vi skulle alla tre få var sin synt-ton och sedan arbeta i en drone-impro med bara denna och förändringar av den. Kanske skulle vi också kunna lägga till en röstton.
När vi väl började blev det inte riktigt så. Istället fick vi en uttömmande synt-skola där Tobias berättade hur hans syntar gör och samverkar. Det är en synt och sequencer, Analog från Elektron, och en sampler med sequencer, Octatrack, från samma firma, en MFB Tanzbär trummaskin och två modulära oscillatorer med några filter och andra moduler. Det var fascinerande att se in i de komplexa flöden av filter, lågfrekventa eller slumpmässiga påverkansimpulser, sekvenser i takt, ur takt och slingor av saker som påverkar varandra och ger oförutsägbarheten och föränderligheten ett stillsamt och flödande ansikte.
I slutet gjorde vi så en improvisation med tre parallella ljudflöden.


På eftermiddagen var det Sara, Mari, Britta?, Ina Dokmo, Tobias, Björn?, Nilla? och Niklas. Då gjorde vi en ganska lång presentations-runda där alla fick tid att berätta. Det blev fin kontakt och när vi sedan gjorde en helt fri improvisation var det i en tydligt lyhörd grupp. Efter improvisationen samtalade vi länge om det vi gjort. Det blev fina möten och lite större kunskap om varandra.


Syntimprovisation