Fredag 10 maj LAB

På fredagen var det inget på förmiddagen. På eftermiddagen fick vi besök av ljudkonstnärerna och producenterna Henryk Lipp och Klara Andersson (Fågelle). De har en pågående process med rörlig ljudkonst i ett sceniskt rum, och nu skulle de få testa med dansare.
Med sig hade de åtta batteridrivna radioapparater med mp3-spelare. De var laddade med var ett liggande ambient ljud i varje. Dansarna kunde välja en eller flera, flytta dem i rummet, röra sig med dem och, inte minst, sänka, höja eller stänga av volymen.
Medverkade under detta lab gjorde Linnea, Sara, Tanja, Britta, Mari, Björn, Tobias och Niklas.
Linnea hade tagit dit sitt projektions-labb med hängande objekt, lampor, kamera, liten projektionsduk och videproj. Med detta gjorde hon sedan abstrakt rörlig bild som projicerades på stor skärm bakom dansarna med de mobila högtalarna. Förvånansvärt levande, omväxlande och lekfullt gifte sig bilderna med ljud-dans-improvisationen.


Impro I



Efter den första improvisationen hade vi en utvärdering och en fika. Vi bestämde oss för att använda rummet mer medvetet. Flytta oss i formationer. Använda avstånd och närhet till publiken. Låta det bli soloaktioner ibland, grupp ibland. Och så gjorde vi en ny improvisation. Efteråt kändes det verkligen att detta är ett koncept som med lite enkel regi verkligen skulle kunna utvecklas till något som går att visa. Ett spännande möte mellan Högen och två ljudkonstnärer som var mycket nöjda efteråt.
Denna improvisation var också med på fredagskvällens visning.


Impro II




Filmat med mobilen