Tisdagen 28 januari

Den andra dagen kändes det att vi har en form som vi kan vara trygga i. På förmiddagen var det Benedikte Esperi, Sebastian R Bartiksson, Anna Emilsson, Linnea Jardemark och Niklas Rydén.
Vi inledde med ett långt samtal om hur svårt det är att försörja sig inom kulturvärlden. Sen delade Benedikte sitt arbete med en konstfilm tillägnad hennes grekiska pappa. Vi fick se de fina första fyra minuterna och ha ett samtal om detta. Sen delade Linnea tankar om sin praktik och ett nyvaknat intresse för scenografi och objekt i sceniska rum.
Detta ledde fram till en improvisation med ett objekt i centrum och den röda rumsligheten från förra veckans Requiem-labb. Vi avlitade med att kort undersöka en liten, liten ljuscirkel.

Eftermiddagen gick i textens tecken och det var Niklas, Amanda Nordmark, Tobias Karlehag, Mari Vittradotter och Michele Collins. Michele ledde en stunds Qui Gong, och vi gjorde synkron improvisation i cirkel utan att någon leder.
Amanda berättade om sitt projekt med en dramatisk text baserad på H G Wells ”Doktor Moreaus ö” i en remix version där optimeringstänket inom dagens individualiserade sammhälle får en viktig roll. Vi fick pröva att läsa en sida av texten. Sen gjorde vi en improvisation med aktionen att strila sönder papper som en dokumentförstörare, läsa text och vara aktiv i rummet. Kul.
Michele berättade att hon arbetar med Gertrude Steins barnbok ”The world is round.” Hon håller på med att göra en barnföreställning med utgångspunkt i sen texten. Detta resulterade i en text-ljud-rörelse-improvisation där Michele lästa, Amanda, Mari agerade, Niklas spelade piano, och Tobias (och senare också Niklas) samplade och bearbetade texten som Michele läste i mikrofon. En givande dag med många personliga möten, och vi ser fram mot fortsättningen av veckan.

3. Silhouette, objekt, rum



4. Det lilla ljuset



5. Amandas text. Papper.



6. Text, ljud rum